#Facebook #komt #eindelijk #met #hashtags

Hesjtek
De hashtag. Eerst omarmd door het IRC-netwerk en grootgemaakt door Twitter, nu vindt het zijn weg naar Facebook.

De geruchten zijn waar! Er was volgens Facebook nog geen goede manier op gesprekken te bundelen of naar voren te halen. Door berichten en andere content nu te taggen middels het icoontje boven het cijfer 3 op je toetsenbord moet daar verandering in komen. Facebook laat ook weten dat het automatisch verhalen gaat bundelen op basis van toegevoegde hashtags.

Als voorbeeld haalt Facebook de ‘Red Wedding’ episode van Game of Thrones aan. Deze ietwat bloederige aflevering (trol!) trok 5,2 miljoen kijkers, en over het wel en wee in Westeros werden 1,5 miljoen berichten op Facebook geplaatst. Deze content even doorzoeken, zoals op Twitter al wel kan, is er dan niet bij.

Met de vandaag geïntroduceerde hashtagfunctionaliteit kan dat wel. Het werkt net als op Instagram, Tumblr, Pinterest en Google+. Klik op een hashtag en je krijgt eventueel meer info over dat onderwerp, evenals de berichten van anderen te zien. De gekozen privacyinstellingen blijven hierbij gewaarborgd; heb je ingesteld dat non-vrienden je berichten niet kunnen zien, dan geldt dit ook voor hashtagberichten. Ook kun je nu zoekopdrachten beginnen met hashtags.

De service wordt momenteel uitgerold, dus het kan zijn dat het nog niet overal werkt.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *