Facebook komt met ‘verwarde mensen’ scanner

Think happy thoughts
Hoe maak je sociale media echt sociaal? Als ze een beetje op je passen, vooral als je in een diepe put zit.

We delen allerlei dingen via Facebook, leuke en minder leuke. In Amerika en Australië heeft Facebook nu een manier toegevoegd om te waarschuwen voor ernstige negativiteit. Niet omdat je dan van het sociale medium af wordt getrapt, maar ze werken er samen met geestelijke gezondheidszorginstellingen om zelfmoorden te voorkomen.

Volgens een woordvoerder van Facebook is het een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van Facebook om ervoor te zorgen dat mensen in veiligheid blijven. Daarom hebben ze nu een manier ontwikkeld waarbij je aan Facebook kunt aangeven dat je je zorgen maakt om iemand die misschien zichzelf wel wat gaat aandoen.

Als je een bericht ziet kun je het markeren als een gevaarlijk bericht en dan kun je die persoon meteen een berichtje sturen of bellen. Of je kunt ervoor zorgen dat hulpinstellingen contact opnemen met jou om je te adviseren wat je kunt doen.

Voorlopig zijn de functies alleen nog maar beschikbaar in Australië en de Verenigde Staten, maar met het aantal bericht van ‘verwarde personen’ in het nieuws de laatste tijd zou het zo maar kunnen dat Facebook de diensten ook snel hier beschikbaar gaat maken. Zo worden de sociale media nog eens echt sociaal. Maar Facebook verwijderen schijnt ook al een hoop te helpen om gelukkig te worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *