‘Facebook laat gebruikers anoniem met elkaar chatten’

Auteur: , 3 Reacties
Facebook anoniem chatten

Facebook kwam de afgelopen tijd meerdere malen negatief in het nieuws, omdat het platform zijn gebruikers verplichtte om hun echte naam te gebruiken. De aanstaande koerswijziging komt dan ook als een grote verrassing.

Bronnen vanuit Facebook lieten aan de New York Times weten dat het platform een applicatie gaat lanceren, waarmee gebruikers anoniem met elkaar kunnen communiceren.

The company is working on a stand-alone mobile application that allows users to interact inside of it without having to use their real names, according to two people briefed on Facebook’s plans, who spoke on the condition of anonymity because they were not authorized to discuss the project.

Gek is het niet, want Facebook ondervindt de laatste tijd steeds meer concurrentie van anonieme chat-apps als Whisper en Secret. Daarnaast wint tegenhanger Ello steeds meer aan populariteit. Ook bij hen staan anonimiteit en privacy hoog in het vaandel. Natuurlijk probeert Facebook ook mee te doen met deze rage, maar is het nog op tijd?

Toch is het niet zeker of deze applicatie er echt gaat komen, aangezien het nog steeds enkel om geruchten gaat. Een woordvoerder van Facebook wilde geen commentaar geven.3 reacties

Ik vind er niets ergs aan dat je met je echte naam moet werken bij Facebook. Mensen met blabla of gajenixaan als achternaam weiger ik ook altijd bij vriendschap verzoeken.
@azenomei: Inderdaad, ik denk dat het zelfs een zooitje gaat worden zodra iedereen een virtuele naam gaat gebruiken.
Over een halfjaar: “Forse toename internetpesten”. Gezien de maatschappelijke integratie van Facebook moeten ze dat vooral aan anderen overlaten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).