Facebook Lite is een lichte app voor goedkopere telefoons

Facebook-Lite
Goedkopere of oudere smartphones kunnen de nieuwste versies van apps vaak niet meer draaien. Om te zorgen dat deze oudjes niet buitengesloten worden, introduceert Facebook nu Facebook Lite, een app die kleiner is dan 1MB.

De app dook vorige week ineens op in de Google Play Store (voor Android), maar Facebook heeft er verder nog geen aandacht aan geschonken. Ook is de app slechts in een beperkt aantal -vooral ontwikkelings- landen beschikbaar. In Nederland en België is de Lite versie van Facebook dus niet te vinden.

Testversie?
Men denkt dat het hier om een test gaat, waarna Facebook Lite wellicht in meerdere landen beschikbaar komt. De app is slechts 252kb groot en werkt ook goed op een 2G-netwerk. De app ziet er uit als een gesimplificeerde versie van de Facebook website uit 2010, maar bevat wel push notificaties en is de camera geïntegreerd, zodat je gemakkelijk foto’s kunt maken en plaatsen.

Het aantal smartphones in ontwikkelingslanden neemt fors toe, dus is het niet zo gek dat Facebook juist in deze landen ook voet aan de grond wilt krijgen. Volgens de eerste geruchten van website Techcrunch is de app na een paar uur al meer dan tienduizend keer gedownload, en scoort hij 4.6 sterren.

3 reacties

    • @hot12345: Op mijn iPhone gebruik ik de browser voor Facebook. Heb de FB app eraf gekinkeld toen het verplicht werd om naast de app ook Messenger te gebruiken, belachelijk. Nu heb ik gewoon een tabblaadje openstaan, werkt perfect. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *