Facebook maakt enorme fout met dood meisje

Auteur: , 1 Reactie
Facebook maakt enorme fout

Het is inmiddels wel bekend dat schimmige datingsites willekeurige profielfoto's gebruiken om advertenties te maken. Soms pakt dat érg ongelukkig uit.

Facebook heeft zijn excuses aangeboden aan de familie van Rehtaeh Parsons. Deze 17-jarige Canadese werd 2 jaar geleden na een alcohol-zwaar feestje verkracht, waarvan de foto’s later online verschenen. Daarna werd ze continu online lastig gevallen, onder andere op Facebook, wat er uiteindelijk toe leidde dat zij in april een einde maakte aan haar leven.

Nu dook haar profielfoto op in een automatisch gegenereerde advertentie van ionechat.com op de social media-site, met het bijschrift ‘vind liefde in Canada’. “Dit is walgelijk”, zegt de vader van Rehtaeh. “Dit is mijn dochter en ze hebben er een contactadvertentie van gemaakt. Wat moet ik daarop zeggen?”

Facebook reageerde met hun excuses, en heeft de gewraakte advertentie inmiddels offline gehaald. Misschien moeten ze maar eens ten rade gaan of het wel slim is om dubieuze datingsites die overduidelijk fake profielfoto’s gebruiken toe te laten.1 reactie

http://southparkstudios.mtvnimages.com/images/shows/southpark/vertical_video/season_14/sp_1411_clip07.jpg

Wat een ontzettend stomme fout zeg. Ik vind het wel vreemd dat haar ouders de facebookpagina van haar onderhouden…

Zal er niet ergens in de privacyinstellingen een optie verstopt zitten om zoiets te voorkomen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).