Facebook-pagina laten zien om niet ontslagen te worden

Auteur: , 1 Reactie
Air New Zealand Facebook

Onlangs werd een ontslagen medewerkster van Air New Zealand gedwongen om haar bankgegevens en Facebook-pagina aan haar voormalige werkgever te overhandigen, om zo haar baan terug te krijgen. Say What?

Stewardess Gina Kensington zou gelogen hebben over haar ziekmeldingen. In plaats van ziek op de bank te liggen, zou ze namelijk op haar zus gepast hebben. Uiteraard beschouwde Air New Zealand dat als misbruik van haar ziekteverlof en ontsloeg haar op staande voet.

Om herplaatsing te verwezenlijken, stapte Kensington met de zaak naar Employment Relations Authority (ERA). Maar Air NZ had een duidelijk tegenargument: om haar tegendeel te bewijzen moest ze toegang tot haar bankgegevens en Facebook-pagina geven. Uiteraard ging Kensington hier tegenin met het argumenten dat dat inbreuk op haar privacy en financiƫle situatie zou zijn. Maar de ERA stemde in met Air News Zealand en dwong haar de details aan de vliegtuigmaatschappij te overhandigen.

Dat je moet uitkijken wat je op verschillende social media-websites zet, mag inmiddels duidelijk wezen. Helemaal als het zaken over je werk betreft. Maar gaat dit niet wat te ver? Waar moet de grens liggen? (via: news.cnet.com)1 reactie

en mocht ze daarna haar baan houden of werd ze alsnog ontslagen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).