Facebook Messenger wordt afgekraakt in gebruikersreviews

Auteur: , 7 Reacties
Messenger

Nu Facebook officieel de chatfunctie overgeheveld heeft naar de losse, controversiële Facebook Messenger-app, zijn chatliefhebbers verplicht om hem te downloaden. Maar dat betekent niet dat ze het er mee eens zijn.

Wereldwijd is de Messenger app namelijk wel te vinden in de lijstjes met meest gedownloade apps, maar daar staat steevast een beoordeling onder van maximaal 2 sterren. Het is de vraag of dit te maken heeft met het feit dat gebruikers gedwongen worden om de app te downloaden, of dat ze het niet eens zijn met de bizarre privacyregeling. Als we naar de Nederlandse recensies kijken, blijkt in ieder geval al snel dat de overstap bepaald niet vlekkeloos verloopt:

Facebook-Messenger

Opspraak
De nieuwe Facebook-app kwam vorige week al in opspraak toen de gebruikersvoorwaarden eens goed doorgelezen werden. Daaruit bleek dat je door het installeren van de applicatie toegang gaf tot zo’n beetje al je persoonlijke gegevens, en die van je vrienden.

De belabberde beoordelingen vormen een opvallend verschil met vroegere versies van de app, die een gemiddelde van vier sterren had. App Annie, een bedrijf dat alle gebruikersreviews opslaat en vergelijkt, laat met onderstaande afbeelding goed zien hoe ook in andere landen de Messenger-app ervan langs krijgt.

App-Annie7 reacties

Een duidelijker voorbeeld hoe de massa zich laat beinvloeden door de media is niet te bedenken…
Tsja, een beetje bitchen maar wel allemaal downloaden. Iedereen gebruikt ‘m toch wel
Ik heb facebook van mijn mobiel en tablet verwijderd, juist omdat het zich profileerd, als een dictatoriaal bedrijf. Nu alleen op de fb-site, via de computer, de rest wacht maar mooi, tot ik daar weer bij kan. Het is ook wel ontspannend zo en rustgevend. Zo belangrijk zijn wij toch niet?!?
Ik heb hem voor 2 dagen geinstalleerd een half jaar geleden. Was dat ding direct beu omdat je hem niet kan instellen naar jouw wensen. Daarbij komen die gebruikersvoorwaarden nog eens!

De Facebook-app op zich kan mijn privacy al genoeg schenden.
Als zoiets eigenlijk nog wel bestaat op een smartphone… Ik twijfel er al sterk aan!
In de windows phone app is het niet verplicht, je krijgt wel een melding, maar die kan je wegklikken. Zelfde geldt voor de mobiele pagina.
Wat een gejank, de chatfunctie is zowat de enige functie van FB die ik gebruik.
Je moet de gebruikersvoorwaarden en permissies is even lezen. Schandalig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).