Facebook Messenger onthult in-app betaalfunctie

Betalen-met-messenger
Facebook Messenger rolt een nieuwe functie uit waarmee je vanuit de app geld over kunt maken naar je vrienden, vanuit een heel gemakkelijke interface.

Na een nieuwe update voor de Messenger-app van Facebook verschijnt er in de balk waarin je ook uit foto’s en stickers kunt kiezen een nieuw $-icoontje in de vorm van een dollarteken. Bij de transactie gaat er geen geld naar Facebook, en kun je dus gratis het geld overmaken.

Facebook zegt het geld direct te verzenden zodra je op de ‘send’ knop gedrukt hebt, al kan het één tot drie dagen duren voordat het bedrag ook daadwerkelijk op de rekening van de ander staat.

Messenger-Betalingen

Veiligheid voorop
Het sociale medium legt (uiteraard) enorm de nadruk op veiligheid, tijdens de onthulling van de betaalfunctie. Volgens Facebook worden je betaalgegevens middels encryptie beveiligd, als je een betaling uitvoert. Bovendien wordt deze nieuwe functie volledig uitgevoerd vanaf een ‘veilige omgeving’ die niet in verband kan worden gebracht met het Facebook-netwerk. Dit losse netwerk wordt bovendien extra goed in de gaten gehouden. Facebook stelt naar eigen zeggen een speciaal team aan die fraudeurs moet ontmaskeren.

De functie wordt voorlopig enkel nog in de Verenigde Staten uitgerold, over andere landen is op het moment van schrijven nog niets bekend. Visa en Fastacash krijgen er in ieder geval een geduchte concurrent bij. Bekijk hieronder de introductievideo van Messenger Payments.

[gv data=”-fyKMkm1Cc0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *