Facebook Messenger verslaat WhatsApp

CEO Mark Zuckerberg van Facebook
15% van de wereldbevolking maakt actief gebruik van de app.

Facebook Messenger en WhatsApp hebben beide maar liefst 1.2 miljard gebruikers, zo meldt Recode. De berichtendienst van Facebook heeft daarmee een immense aanhaalslag gemaakt, omdat WhatsApp tot voor kort altijd populairder was.

Messenger werd in 2014 als aparte app gelanceerd door Facebook en is sindsdien altijd het kleine broertje van het in 2009 gelanceerde WhatsApp geweest. Het Amerikaanse bedrijf uit Silicon Valley heeft in een aanzienlijk kortere tijd het gigantische aantal van 1.2 miljard gebruikers verworven.

Niet zo gek, want het sociale medium heeft bijna 2 miljard actieve gebruikers, waarvan de meeste (al dan niet door alle push-berichten) de aparte Messenger-app downloadde.

Hoewel Facebook dus een enorme winst heeft gemaakt, is er eigenlijk geen verliezer omdat WhatsApp een bedrijf van Facebook is. Dat neemt niet weg dat 1.2 miljard gebruikers – meer dan 15% van de wereldbevolking – een gigantisch aantal is. Tevens laat Recode weten dat Facebook’s Instagram zo’n 600 miljoen gebruikers heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *