Facebook Mood: verander je timeline in een emoticon-hel

Wat ben je aan het doehoen?
Probeert Zuckerberg soms de MSN-leegte op te vullen?

Nee. De toegevoegde smiley-knop betekent dat sommige Facebookers in de VS vanaf vandaag een uitbreiding van hun statusupdate-box hebben gekregen. Nadat Facebook onlangs als een Overly Attached Social Medium irritante vragen begon te stellen (“Wat ben je aan het doen?”), wordt de statusfunctie nu verder uitgebreid met functie waarmee je razendsnel kan aangeven hoe je je voelt, wat je leest, drinkt, eet, of kijkt.

Een druk op de nieuwe smiley-knop tovert een dropdown tevoorschijn waarmee de gewenste gemoedstoestand kan worden aangeklikt. Maar (voor Facebook) veel interessanter: je kunt vervolgens exact aangeven wát je kijkt, leest of luistert, waarbij er een link en een stukje afbeelding getoond wordt. Vrienden kunnen hierdoor direct doorklikken naar de pagina van de auteur, serie, film of muzikant die jij hebt ingevoerd.

De uitgebreide statusupdate wordt ook toegevoegd aan de About-pagina van Facebookers, zo blijkt uit de screenshots van Techcrunch, en zou eventueel kunnen terugkomen in Graph Search of gebruikt worden voor toekomstige advertenties. Zit je een droevige film te kijken? Hier, een aanbieding van Kleenex in je rechterbovenhoek.

Wanneer de functie in Nederland wordt uitgerold is nog niet bekend.

[lg_folder folder=”Facebook/Mood/Mood/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Staat dat het in nederland nog niet kan maar zag toch echt vandaag een status voorbij komen van een Nederlandse die dit kon. Ik heb die knop niet…. om moods toe te kunnen voegen, in geen enkele browser. vreemd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *