Facebook & Samsung willen internet voor iedereen

Auteur: , Geen reacties
Facebook & Samsung willen iedereen internetverslaafd maken

Zuckerberg heeft een club opgericht om het internet op een wereldwijde schaal uit te rollen. Twee derde van de wereldbevolking heeft nu nog geen toegang tot het internet. Stel je voor, zo'n 5 miljard mensen die geen Facebookreclames te zien krijgen. Dat kan natuurlijk niet.

Internet.org

Facebook heeft in een consortium onder de naam Internet.org, waar onder meer Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Qualcomm en Samsung aan meedoen, plannen bekend gemaakt waarmee het de complete wereldbevolking aan internet wil helpen. Niet via WiFi-balonnen, zoals Google dat probeert, maar met projecten in onderontwikkelde landen waarin nauw wordt samengewerkt met telecombedrijven, regeringen en maatschappelijke organisaties.

Denk hierbij aan het goedkoper maken van de internets doormiddel van budgetsmartphones en een efficiënter dataverbruik van allerhande apparaten. Ook wordt er aan WiFi-hotspots en small cells gedacht. Concrete plannen worden in een later stadium bekend gemaakt. Hiervoor zullen de eerdergenoemde bedrijven allemaal hun expertise inzetten.

De volledige gedachte achter het project legt Mark Zuckerberg HIER uit in een blogpost. En in onderstaand touchy feely filmpje wordt de essentie weergegeven.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).