Facebook & Samsung willen internet voor iedereen

Facebook & Samsung willen iedereen internetverslaafd maken
Zuckerberg heeft een club opgericht om het internet op een wereldwijde schaal uit te rollen. Twee derde van de wereldbevolking heeft nu nog geen toegang tot het internet. Stel je voor, zo’n 5 miljard mensen die geen Facebookreclames te zien krijgen. Dat kan natuurlijk niet.

Internet.org

Facebook heeft in een consortium onder de naam Internet.org, waar onder meer Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Qualcomm en Samsung aan meedoen, plannen bekend gemaakt waarmee het de complete wereldbevolking aan internet wil helpen. Niet via WiFi-balonnen, zoals Google dat probeert, maar met projecten in onderontwikkelde landen waarin nauw wordt samengewerkt met telecombedrijven, regeringen en maatschappelijke organisaties.

Denk hierbij aan het goedkoper maken van de internets doormiddel van budgetsmartphones en een efficiënter dataverbruik van allerhande apparaten. Ook wordt er aan WiFi-hotspots en small cells gedacht. Concrete plannen worden in een later stadium bekend gemaakt. Hiervoor zullen de eerdergenoemde bedrijven allemaal hun expertise inzetten.

De volledige gedachte achter het project legt Mark Zuckerberg HIER uit in een blogpost. En in onderstaand touchy feely filmpje wordt de essentie weergegeven.

[gv data=”NdWaZkvAJfM”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *