Facebook Save: sla alle items op die je boeiend vindt

Facebook Save: sla alle items op die je boeiend vindt
Facebook maakt het scrollen door je tijdlijn een stukje efficiƫnter. Zuckerberg en Co hebben namelijk een bookmarkdienst aan de site toegevoegd.

Facebook Save moet je zien als een soort Pocket of Instapaper: een dienst waarmee je content die je (mogelijk) boeiend vindt kunt opslaan, om het later op een tijdstip dat het je beter uitkomt te bekijken. De Save-knop wordt in de komende weken uitgerold en verschijnt voor desktop- en appgebruikers in het dropdownmenu als je op het pijltje in de rechter bovenhoek van een post drukt.

Je kunt met de Save-knop onder meer locaties, films, muziek, tv-shows en alle linkjes die in je newsfeed voorbij komen opslaan. In tegenstelling tot het eerdergenoemde Pocket of Instapaper wordt niet de volledige content opgeslagen – en daarmee offline beschikbaar gemaakt – maar alleen de link naar de betreffende content. Je moet dus online zijn om Save te gebruiken,

Om al je opgeslagen Facebookmeukcontent te bekijken kun je in de app naar ‘More’ gaan, waar je de knop tegenkomt. Best wel goed verstopt. Op de desktop is de Save-categorie iets zichtbaarder, met een plek in het linker menu.

Facebook Save
Facebook Save

Spool

Facebook begon met het testen van een bookmarkdienst vlak nadat het Spool en zijn vijf medewerkers had overgenomen. Met deze app kon je eenvoudig sites, video’s en linkjes opslaan.

Facebook zegt dat Save ‘in de komende dagen’ voor iedereen beschikbaar komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *