Fail: Samsung kondigt samenwerking aan met namaakmerk

Auteur: , Geen reacties
Samsung x Supreme

Bewust of per ongeluk?

Supreme is een van de meest gehypte kledingmerken van dit moment. Niet zo gek dus dat een bedrijf als Samsung er graag mee samenwerkt. Toch reageerde de hele wereld vol verbazing toen het partnership maandag bekend werd gemaakt. Samsung riep namelijk twee Supreme CEO’s het podium op die helemaal niets met Supreme te maken hebben.

Alhoewel… Zo zwart-wit is het ook weer niet. Het verhaal is als volgt: Supreme is gevestigd in New York en heeft zijn merk niet in elk land geregistreerd. Daar maakten twee Chinezen dankbaar gebruik van door in ItaliĆ« het merkrecht voor Supreme Italia aan te vragen. De twee kregen gelijk en besloten vervolgens om ook maar meteen hetzelfde logo te gebruiken.

Kortom: alles aan Supreme Italia is nep, maar dat weerhoudt Samsung er niet van om met de neppers samen te werken. De telecomgigant stelt simpelweg dat Supreme NYC niet mag verkopen in China en Supreme Italia wel, dus de keuze was snel gemaakt. Of het bedrijf daar vrienden mee maakt is de vraag, maar daar komt het vanzelf wel achter.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).