Fail: Vliegverbod voor Coca Cola en Disney

coca-cola-star-wars-galaxy
‘Nothing but the real thing’ komt zo wel erg dichtbij.

Zoals we eerder deze week al zagen is Disney druk bezig om in haar parken en online haar Star Wars rechten volledig ten gelde te maken. Natuurlijk hoort daar een flinke collectie merchandise bij. Er zijn dan ook allerlei producten die een Star Wars make-over krijgen en allerlei bekende merken die daarbij aanhaken. Vaak worden dergelijke speciale uitgiftes collectors items.

De speciale versie van Coca Cola in Star Wars Galaxy flesjes zal daar zeker bij horen. Zoals je op de foto kunt zien heeft men zich laten inspireren door een van de belangrijkste wapens, de “thermal detonators”. Dit blijkt nu een serieus probleem te worden. De Amerikaanse organisatie TSA, die gaat over de veiligheid van het vliegverkeer, constateerde namelijk dat de flesjes wel erg lijken op ronde granaten.

Hoewel Coca Cola als reclameslogan ‘Nothing but the real thing’ voert is het wel duidelijk dat het hier om replica’s gaat. Toch is de TSA duidelijk. Het ontwerp lijkt zoveel op een echte granaat dat veiligheidspersoneel bij scans op vliegvelden en passagiers iemand uit zo’n flesje zien drinken verward kunnen raken. Daarom verbiedt zij het vervoer van deze flesjes via het luchtruim. In een Tweet bevestigt zij dat het daarbij niet uitmaakt of de flesjes in handbagage of de koffer zitten.

Ook het verwijderen van de speciale dop is volgens de draad geen oplossing volgens de TSA. Het goede nieuws is dat de flesjes, die alleen verkrijgbaar zijn in de Disney Galaxy Star Wars Lands in Disneyparken en in de Disney Hollywood studio daarmee nog zeldzamer worden. Ook blijkt dat de speciale uitvoering van de Light Sabler wel onderscheidend genoeg is om als speelgoed herkend te worden en gewoon vervoerd mag worden.

Dit is na de waarschuwing tegen MacBooks en iPhones de tweede keer dat TSA veel reizigers tegen de haren instrijkt. In tegenstelling tot de vorige actie is het deze keer ook nog niet bekend of de Europese Luchtvaartautoriteiten het verbod overnemen, al zullen de flesjes, om in Europa te komen, toch eerst Amerika uit moeten. De reacties op Twitter zijn zoals verwacht niet positief. Wat vind jij? Is de actie van TSA terecht of slaat men door?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *