Faillissement Loewe afgewend dankzij Duitse investeerders

Loewe failliet? Niet als het aan een groep Duitse investeerders ligt
Het in 1923 opgerichte Loewe ging vorig jaar zomer bijna kopje onder en vroeg uitstel van betaling aan. Er hing een faillissement voor de producent van luxe-TV’s in de lucht, maar dat lijkt nu te zijn afgewend.

Activaverwerving

Loewe laat weten dat een groep niet nader genoemde investeerders uit Duitsland het bedrijf heeft gered. Dat er geld aan zat te komen wisten ze overigens eerder al te melden. Het zou gaan om Duitse familie-ondernemers en voormalige topmanagers van Apple en Bang & Olufsen. Ze zijn met de Raad van Bestuur van Loewe AG overeengekomen om belangrijke delen van Loewe te kopen. Een zogenaamde activaverwerving.

Loewe zegt dat het daarom weer business as usual is, of in ieder geval wordt. Ze krijgen een nieuw hoofdkantoor in München, maar de ontwikkelingscentra in Kronach en Hannover blijven bestaan. Over de toekomstplannen zeggen de nieuwe eigenaren van Loewe dat ze zich zullen richten op smart home entertainment (slimme tv’s waarmee we werden doodgegooid op de CES) en digital lifestyle-producten. Een brede omschrijving, dus we zijn benieuwd wat er de komende tijd uit de Loewe-koker zal komen.

Een overnamebedrag werd niet genoemd, wel verdwijnen ze na de transactie van de beurs.

Eén van de meest recente Loewe producten: de Art TV
Loewe Art televisie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *