Fans van Nintendo 64-games, het is tijd voor een Wii U

Wii-u-nintendo-64
Gamers die dol zijn op het Nintendo van vroeger, hebben zojuist weer een extra reden gekregen om een Wii U aan te schaffen.

In een Nintendo Direct persconferentie maakte het bedrijf namelijk weer wat nieuwe toevoegingen bekend voor hun Virtual Console. Deze virtuele console op de Wii U is in feite een emulator, waarop je tot nu toe oude Game Boy-, NES en SNES-games kon spelen.

Nintendo DS en Nintendo 64
Aan dat rijtje met klassieke retroconsoles worden vandaag de Nintendo DS en Nintendo 64 toegevoegd. Vanaf nu zullen er geleidelijk nieuwe games van deze platformen op de Wii U verschijnen, te beginnen met Super Mario 64 en Donkey Kong 64 van de Nintendo 64, en Mario Kart DS en Wario Ware: Touched! van de Nintendo DS.

Alle games kosten 9,99 per stuk, al krijg je tot 16 april de vierde game gratis als je er drie aanschaft. Het grote voordeel van de Wii U is het scherm op de controller. Hier kun je het beeld van je tv op laten afspelen, zodat je nu in feite een draagbare Nintendo 64 hebt zolang hij in de buurt van je Wii U console is.

Wachten op meer
Het is nu dus wachten totdat Nintendo meer klassieke games toevoegt aan het aanbod op de Wii U, al kunnen wij niet voorstellen dat Zelda: Ocarina of Time en Starfox 64 lang op zich zullen laten wachten.

[gv data=”IMedqo8mLaQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *