Fastest Car: een gloednieuw autoprogramma op Netflix

Fastest Car: een gloednieuw autoprogramma op Netflix
Moet deze serie ons Top Gear en The Grand Tour doen vergeten?

Autoliefhebbers worden getrakteerd op een gloednieuw programma. Fastest Car is een Netflix Original en kun je eigenlijk niet met de twee andere autoshows vergelijken. De opzet is namelijk compleet anders. In Fastest Car worden bouwers van custom auto’s uitgedaagd om het op te nemen tegen de supercars van deze wereld.

Don’t believe a 1984 Honda CRX can beat a Ferrari California? Or a 2011 Pontiac minivan will leave a Porsche GT3 in its rearview mirror? There is a whole subculture which begs to differ.

Het betreft een Amerikaanse productie. Afgaande op de trailer, lijkt Fastest Car een reality-achtige opzet te krijgen, hoewel Netflix zegt dat de serie geen script kent. Yeah right. De nieuwe autoshow lijkt wat weg te hebben van de autoprogramma’s die je vroeger op Discovery keek, zoals Monster Garage en American Hot Rod.

Het eerste seizoen van Fastest Car telt acht afleveringen. Elke aflevering duurt een uur. De nieuwe tv-serie is vanaf 6 april te zien op Netflix. Alle afleveringen zijn direct beschikbaar.

[gv data=”FHgg-NTFX3U”][/gv]

42 reacties

  • @frank2b: En ze het vervolgens ook nog eens minimaal 10 rondes volhouden. Leuk hoor als je met Civic in een rechte lijn sneller bent dan een Mclaren, maar je hebt nog steeds een Civic…

 1. Ik ben eerlijk gezegd al jaren uitgekeken op autoshows, al die neppe Discovery en RTL7 meuk heeft me sowieso al nooit kunnen bekoren, vanwege het aanwezige script met name.

  Daarnaast vind ik de hoeveelheid informatie te beperkt: als het een nieuwe auto betreft, zijn er online al veel eerder video’s te vinden. TV-series/-programma’s maken kost veel meer tijd immer. Daarom is RTL Advertorial, eh, RTL Autowereld ook altijd rijkelijk laat.
  Daarnaast vind ik de heisa eromheen overbodig.

  Daarom volg ik Top Gear ook al jaren niet meer. Geweldige humor hebben die mannen hoor, begrijp me niet verkeerd, maar om voor de 23e keer te zien dat ze een race van 3000km gaan maken met een Bentley Mulsanne, een graafmachine en een step en dan toevallig altijd een fotofinish maken, dat heb ik wel gezien.

  Sorry voor de azijnpisserij, maar ik word gewoon niet zo enthousiast van deze aankondiging.

  • @granlusso: Helemaal waar! Reviews van auto’s waren bij TopGear vroeger interessant, maar de online videos zijn ook zo goed tegenwoordig (en dat is inclusief wat Martijn, Wouter en Casper produceren) dat er weinig toegevoegde waarde zit in autoreviews op TV. Om snel en goed geinformeerd te zijn kijk je online, voor entertainment en prachtige producties kijk je TopGear. Al gaat ’t niet lang duren voordat Martijn (en de Martijn’s van andere sites) bijna net zulke mooie producties maken.

  • @granlusso: ik heb Wheeler dealers altijd een van de weinige leuke autoprogramma’s van Discovery gevonden. Vooral de diss tegenover Edd aan het einde als ze een optelling gaan maken van de kosten en de arbeid dan altijd weer op 0 lijkt te zijn uitgekomen ?

   • @gulli: Wheeler Dealers is wel een goed voorbeeld, dat is waar. Dat is interessant genoeg gezien de grote hoeveelheid kennis die er wordt gedeeld en tegelijkertijd blijft het een laagdrempelig en toegankelijk programma.

    • @granlusso: verder is het echt meer van hetzelfde gescripte geneuzel idd. Elke realityshow daar werkt hetzelfde.

     We gaan de coolste … ooit maken!
     We moeten wel opschieten want over drie minuten moeten we bij een of andere show aan de andere kant van de planeet zijn.
     He l*l dat is mijn zweetbandje!
     *ruzie volgt, iemand loopt weg en komt NOOIT meer terug*
     Oh nee zonder hem gaat het nooit meer lukken.
     Iemand gaat op zoek naar een zeldzame knufterfluiter voor op de inlaatnippel
     Iemand vindt een lokale schroothandelaar die toevallig net DIE knufterfluiter op voorraad heeft.
     Oh nee een zandstorm alles is kapot we redden het nooit!
     4 seconden later winnen ze de Nobelprijs voor inlaatnippels met knufterfluiters op het concours d’elegance van Loon op Zand aan zee.

    • @granlusso: Zo kijk ik ook altijd graag naar die specials van Discovery waarin ze een autofabriek filmen en het productieproces van een auto van begin tot eind volgen en beschrijven. Vaak zijn het exclusieve auto’s waarmee ze dat doen, maar ik zou het evengoed kijken als je krijgt te zien hoe een combinatie van mensen en machines een Kia Picanto in elkaar zetten.

    • @granlusso: wheeler dealers is oppervlakkig, no wonder dat het laagdrempelig is. Op zich is het leuk. Ze doen vaak wel of een matte drol een diamant, da’s wel wat flauw. Meen te herinneren dat Car SOS wel aardig was!?

  • @granlusso: Ben het wel met je eens. Een programma als Wheeler Dealers wat @gulli aangeeft is nog wel leuk om naar te kijken vind ik. Waarvoor ik de TV nog wel eens aan wilt zetten is een programma als Chasing Classic Cars. Vind ik wel leuk om naar te kijken. Die Carini doet dat wel leuk en het programma heeft wel een beetje een ontspannen sfeer.

   Maar voor de inhoudelijke beelden hoef je geen TV meer te kijken. Internet is je vriend met YouTube natuurlijk als grootste vriend. Ik kijk altijd naar Doug Demuro en Jay Leno. Door Doug Demuro krijg ik altijd een heel ander beeld van auto’s dan ik van te voren had en Jay Leno weet altijd in een ontspannen sfeer een auto leuk te presenteren.

 2. Het kan leuk worden als we gepassioneerde auto eigenaren zien die iets doen omdat het de auto echt beter maakt. Misschien een stukje waar je evt ziet dat de buitenkant er NFS uit ziet, maar de binnenkant het ook is.
  En dan hoe hij er zo op is gekomen, hoe hij op juist die onderdelen is gekomen en wat ie met die auto doet.

  En als je pech hebt, wordt het echt een NFS serie waarbij het gaat om de coolness van de persoon dmv van de auto.

 3. Laat naar komen! Beetje script zullen we altijd hebben… Steeds graag naar weeler dealers fast and loud gekeken:

  WD is zeer goed qua opzet en uitleg hoewel het wat onrealistisch is qua totale kosten (Viva superman Ed die nu helaas weg is). F&L is leuk maar over opgefokt en te veel gelul tussendoor.

  Ik heb er nu net de laatste seizoenen doorgejaagd van west coast customs en moet zeggen dat ik dat tot nu toe misschien wel het beste vind. Ja zeer veel branding en partners (daar kan je simpelweg niet om heen), maar ze tonen veel en de focus ligt voor het merendeel op de wagen. Wat denken jullie van WCC?

 4. Ben gewoon nieuwsgierig naar de inhoud van dit programma en hopelijk wordt het een prachtige autoprogramma, informatief en mooie beelden bij de testen.

 5. Er is maar 1 autoprogramma waar ik nog naar uit kijk. Roadkill van motortrend channel op YouTube. Staat trouwens ook op Netflix, enkele seizoenen maar. Deze is voor de verandering echt non scripted, zo heb je wel eens een mindere aflevering omdat je idd enkel maar kan filmen wat er echt gebeurt en niet wat iemand verzonnen heeft achter z’n MacBook.
  Maar deze nieuwe show check ik zeker eens uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *