FBI kan meekijken met webcams. Zonder dat je het weet

Fed
Dat de Amerikaanse feds er zo hun eigen spionagepraktijken op na houden is bekend. Van zichzelf toegang verschaffen tot microfoons van Android-telefoons tot het installeren van malware, niets is de FBI vreemd. Dat nu blijkt dat ze ook toegang hebben tot webcams komt dan ook voor weinigen als een verrassing. Maar ze doen het wel, als ze het nodig achten.

Malware

De Washington Post publiceert vandaag een verhaal over de jacht op de vermeende Iraanse terrorist ‘Mo’ die lange tijd ongrijpbaar was. In een poging alsnog zijn whereabouts te achterhalen schakelde de FBI een elite hackersteam in dat via een mail malware installeerden op zijn computer.

Geen brandend lampje

Een afluistertechniek waar de FBI, zo blijkt nu, al jaren over beschikt. Eenmaal ‘in’ de computer van een verdachte kan de FBI meekijken met een eventueel aangesloten of ingebouwde webcam zonder dat het lampje gaat branden. Volgens een voormalig medewerker van de FBI’s Operational Technology Division wordt dit echter alleen ingezet bij terrorismedreiging en onderzoeken naar zware misdaad. Maar goed, ze kunnen het wel. En mogen het doorgaans ook van de rechter. Best eng.

Overigens is er natuurlijk een passende oplossing voor:

Isolatietape is je vriend

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *