FIFA20: waar verstop je Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong? [video]

fifa20-pes2020-juventus-fcbarcelona
Alweer een gevoelige tik voor het populairste evoetbalspel.

FIFA20 komt, met nieuwe Nederlandse commentatoren, op 27 september uit. Dit biedt de makers tijd genoeg om alle zomertransfers door te voeren. Toch wordt het spel geen één op één kopie van de werkelijkheid. De officiële game heeft namelijk steeds meer last van concurrent eFootball PES 2020. Nadat Konami namelijk eerder de exclusieve rechten op de Champions League aan FIFA20 verloor slaat zij nu terug.

Zo moest FIFA20 eerder al even slikken toen het iconische Barcelona-stadion Camp Nou exclusief voor PES20 koos. Nu is het weer raak, want Konami kondigt in een juichend bericht aan dat zij de exclusieve rechten van de Italiaanse topclub Juventus voor 3 jaar heeft gescoord. Dit betekent dat alleen PES20 de naam, het logo, het stadion en de kleuren van de club mag gebruiken. Men spreekt expliciet over exclusiviteit voor de console-game. Dit laat ruimte voor speculatie over de pc-versie. Bovendien kondigde men aan men als onderdeel van de deal een 3D-scan van alle spelers gaat maken om hen zo realistisch mogelijk weer te geven. Tot slot bevestigt men dat men clubicoon Miralem Pjanić als ambassadeur heeft gestrikt.

EA Sports reageerde direct met een ander bericht waarmee men een creatieve oplossing in het vooruitzicht stelt. De club Juventus wordt vervangen door de fictieve club Piemonte Calcio. Ook worden de uitingen zoals shirt, logo en stadion aangepast. FIFA20 benadrukt dat dit niet geldt voor eerdere versies en dat de spelers en club dezelfde interactie hebben als Juventus hiervoor. Ook blijkt dat de rechten van de spelers niet exclusief voor PES20 zijn. Er zullen dus volgens FIFA goed gelijkende e-kopieën van het sterrenteam te kiezen zijn. De verwachting is dat men hiervoor geen 3D-scanner zal gebruiken en dat de kwaliteit dus iets minder is. Zo maakt Matthijs de Ligt, die recentelijk voor 75 miljoen de overstap maakte van Ajax naar Juventus dus in FIFA20 zijn volgende speelbeurten voor Piemonte Calcio.

In welk stadion Frenkie de Jong (getransfereerd naar Barcelona) zijn digitale thuiswedstrijden zal spelen blijft nog even de vraag.

In dit filmpje zie je hoe PES20 Juventus F.C. presenteert.
[gv data=”uaEtbIZNJP4″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *