Five Came Back: WO II documentaire van Netflix [video]

Five Came Back
Het verhaal van 5 legendarische Hollywood-regisseurs en hun rol in de Tweede Wereldoorlog.

Netflix komt binnenkort met een absolute docutopper op de proppen. In Five Came Back: A Story of Hollywood and the Second World War wordt het bijzondere verhaal verteld over hoe Hollywood de Tweede Wereldoorlog heeft beïnvloed en hoe diezelfde oorlog Hollywood weer beïnvloedde.

In deze docuserie wordt er gekeken naar het werk van Hollywood-filmmakers John Ford, William Wyler, John Huston, Frank Capra en George Stevens. Alle vijf legendarische regisseurs besloten ten strijde te trekken voor hun land en het ware verhaal van de oorlog te tonen aan de Amerikaanse bevolking. Ze wisten namelijk hoe belangrijk hun rol als verhalenverteller kon zijn in een tijd van politieke onrust.

De driedelige Netflix Original documentaireserie is gebaseerd op het bestseller boek van auteur Mark Harris. In de Netflix-serie voorziet Meryl Streep het verhaal van een voice over. In Five Came Back blikken de 5 grote filmmakers van nu terug op de tijd van de Tweede Wereldoorlog: Steven Spielberg, Francis Ford Coppola, Guillermo Del Toro, Paul Greengrass en Lawrence Kasdan.

Alle drie de episodes zijn vanaf 31 maart beschikbaar op Netflix. De bijbehorende trailer bekijk je hieronder.

[gv data=”5JuiCTz6Khw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *