Flappy Bird levert bedenker $50.000 per dag op

Flappy Bird is een cash cow
Geld verdienen aan de ellende van andere mensen. Flappy Bird bewijst dat het mogelijk is.

De kleine gameontwikkelaar dotGears Studios verdient momenteel een dik belegde boterham dankzij de ongekende populariteit van hun spelletje. Het in Vietnam gevestigde dotGears Studios verdient volgens oprichter Dong Nguyen momenteel zo’n $50.000 per dag aan Flappy Bird.

Het super irritante spelletje is weliswaar gratis te downloaden via iTunes en Google Play, maar door de advertenties die in het spel verwerkt zitten verdienen de makers toch geld. Reken overigens niet op veranderingen aan het spel, of een versie zonder reclame. Volgens Dong Nguyen is het spel klaar:

“Flappy Bird has reached a state where anything added to the game will ruin it somehow, so I’d like to leave it as is.”

Wel wordt er nagedacht over een vervolg op Flappy Bird. Dat spel zal ongetwijfeld nog meer frustratie en woede oproepen bij spelers. Al zijn er ook mensen die wél goed zijn in Flappy Bird.

Wist je trouwens dat Flappy Bird al werd gelanceerd in mei 2013? Blijkbaar is het spel tot voor kort altijd onder de radar gebleven en nu pas super populair geworden. Voor degenen die onder een steen gelegen hebben: Flappy Bird is een ellendig verslavend spel.(via: theverge.com)

[lg_folder folder=”0_Divers/Flappy_Bird/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *