Force Touch komt naar iPhone 6S én iPad Pro

Force Touch
De techniek was al een belangrijk onderdeel van de Apple Watch én aangekondigd voor de nieuwste Apple-smartphone, de 6S, maar lijkt zo onderhand onderdeel van alle nieuwe Apple producten te worden.

Bij de iPad Pro zal het werken via een speciale stylus. Dit gerucht komt uiteraard opnieuw van onze Franse vrienden bij 9to5Mac. Dit keer wordt er overigens wel een bron genoemd: Apple-analist Ming-Chi Kuo, die volgens velen geldt als ‘de beste Apple-insider op de planeet’ en dus zeer betrouwbaar.

Wie een Apple Watch heeft, is er natuurlijk allang bekend mee: via kleine elektroden rond het flexibele display herkent de nieuwe techniek niet alleen dat er op het scherm wordt gedrukt, maar ook hoe hard er wordt gedrukt. Zo wordt er via een hardere tik een andere feature aangesproken dan met een normale tik. Vaak zul je op die manier een shortcut hebben naar bepaalde belangrijke functies. Het scheromoppervlak van 12,9 inch is waarschijnlijk te groot om de techniek in het hele display te verwerken, stelt Kuo, zodat een speciale, nieuw ontworpen stylus voor dit effect zal zorgen. Die zou dan optioneel worden en los verkocht.

De aankondiging van de iPad Pro wordt later dit jaar verwacht, evenals een nieuwe versie van de iPad-mini.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *