Ford maakt een kinderbedje dat autoritten simuleert

Ford babybedje
Waarom niet?

Voor velen is autorijden immers één van de beste manieren om baby’s in slaap te krijgen. Nadeel is echter de verstoorde nachtrust van papa en mama. Onderzoekt toont aan dat ouders tijdens het eerste levensjaar van hun kind iets meer dan vijf uur slaap per nacht kunnen verwachten. Dit betekent dat ouders alleen al tijdens het eerste levensjaar van hun kind 44 dagen slaap missen.

Ford heeft een kinderbedje ontwikkeld dat de beweging, het motorgeluid, en zelfs de straatverlichting kan simuleren. Ze noemen het de “Max Motor Dreams” en het werkt aan de hand van een smartphone applicatie. Via een app kun je de beweging, het licht en het geluid van een bepaalde autorit opnemen en reproduceren.

Ford Motordreams

“Na vele jaren met ouders te hebben gesproken, weten we dat ouders van pasgeborenen vaak wanhopig op zoek zijn een goede nachtrust. Hoewel een korte rit in de auto wonderen verricht om de baby in slaap te krijgen, zijn de ouders nog steeds wakker en alert,” zegt de ontwerper van Max Motor Dreams Alejandro López Bravo. “The Max Motor Dreams kan het dagelijkse leven van veel mensen een beetje beter maken.”

Helaas is de Max Motor Dreams nu nog een prototype. Na tal van vragen en positieve reacties overweegt Ford echter om de unieke wieg in productie te nemen. Als opvolger kunnen ze kinderen dan meteen een driftcursus aanbieden, zoals deze skills van een 4-jarige Mustang-rijder.

11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *