Fortnite draait update razendsnel terug [video]

fortnite-turbo-build-minecraft
De de spelers stappen over naar Minecraft, dus grijpt men in.

De ‘Turbo Building’ toepassing, waarmee je razendsnel verdedigings- of aanvalswerken kunt opbouwen door de knop in te drukken in plaats van steeds te moeten klikken heeft de gemoederen in de Fortnite-gemeenschap deze week behoorlijk verhit. Hoewel concurrenten zoals Apex Legends ook mogelijkheden bieden om structuren te bouwen was de turbo optie nu juist aantrekkelijk en onderscheidend. Zo is de optie vooral handig bij ’90’s’ en watervallen, als je snel een vloer wilt bouwen om jouw val te breken.

Om er nog enige spanning in te houden was de vertraging bij Turbo Building altijd 5 seconden. In de update van gisteren werd die vertraging verhoogd naar 15 seconden. De bekendere spelers gingen direct fel tegen de aanpassing in geweer. Zij vreesden dat zowel strategie als tactiek op de schop moesten. Een bekende Fortnite Youtuber, Myth, liet in een filmpje op Twitter de impact zien. Het geheel doet inderdaad onhandig aan. Sterker nog, het zou nu alsnog sneller zijn om te bouwen door steeds te klikken dan door de turbo-optie te gebruiken.

De achterban ging dus los, om het maar simpel te zeggen.

In een verklaring verdedigde Fortnite zich door uit te leggen dat men probeerde het spel eerlijker te maken. Mensen met een lage internetsnelheid zouden minder voordeel hebben van de turboknop dan mensen met een hoge snelheid. Die uitleg werd niet gepikt en de spelers bleven, zelfs met speciale hashtags, Epic Games bestoken. De misschien wel bekendste Fortnite-ambassadeur, Ninja, dreigde zelfs over te stappen naar Minecraft zolang de update niet ongedaan gemaakt werd.

Epic heeft nu besloten om de woedende achterban deels tegemoet te komen. De vertraging is teruggedraaid tot 5 seconden, maar wanneer een bouwsel beschadigd is moet je 15 seconden wachten voordat je op dezelfde locatie een nieuw bouwsel mag maken. Wanneer twee spelers proberen om op hetzelfde moment op dezelfde locatie iets te bouwen gaat het spel random bepalen wie er aan de slag mag.
Of het genoeg is valt te bezien, de uittocht van spelers die het voorbeeld van Ninja volgen blijft aanhouden. Klaarblijkelijk blijft men rondom de updates in conflict komen met de achterban.

Bron: Kotaku

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *