Fortnite heeft eindelijk een oplossing voor dubbele accounts

Fortnite-accounts-samenvoegen
De procedure is nogal formeel, maar werkt uiteindelijk wel.

Een van de redenen dat Fortnite zo immens populair is, is de mogelijkheid om het spel op diverse platformen, zoals iOS, Android, PC en Xbox te spelen. Deze zogenaamde cross-play leek vorig jaar ook beschikbaar voor de Switch en PlayStation 4. Mensen die gebruik maakten van die mogelijkheid kwamen van een koude kermis thuis. Zij moesten ineens een apart account aanmaken. Hierdoor werd een groep gebruikers met dubbele accounts opgezadeld en dat leidde uiteraard tot veel woede. Sinds eind september is het alsnog mogelijk om cross platform Fortnite op de PlayStation 4 te spelen. Voor de dubbele accounts was geen oplossing, tot vandaag.

Fortnite-eigenaar Epic Games maakte namelijk het goede nieuws bekend dat het mogelijk is om de accounts samen te voegen. Het slechte nieuws is dat het proces alles behalve een eitje is. Er zijn veel voorwaarden en stappen die je moet doorlopen. Bovendien moet je alles goed doen om te voorkomen dat je ineens jouw V-bucks of extra’s helemaal kwijt bent. Wij zetten de stappen op een rij.

Als eerste is het de bedoeling dat je een primair account kiest. Dit account blijft bestaan en krijgt (na een tijd) de features van het andere account. Het andere account wordt direct nadat de procedure doorlopen is verwijderd.

Bij Battle Royal kun je alle cosmetische items en V-bucks overzetten. In Save the World kun je alleen Llamas, Defenders, Heroes, Schematics, Survivors, XP, Evolution and Perk Materials overzetten. Dit betekent dat je de Unreal Marketplace items, Creative Islands en Save The World account niveau en voortgang aan het eind van de procedure kwijt bent. Het is dus belangrijk het goede account als tweede account te kiezen.

Als jij jouw beide accounts hebt gelinkt aan bijvoorbeeld een Facebook-login of Google-login, dan zal Fortnite de link aan het secundaire account automatisch verwijderen. Dit kun je, met oog op eventuele privacy, natuurlijk ook zelf vooraf doen.

Het duurt 2 weken voordat de V-bucks en items van het tweede account zijn toegevoegd aan het eerste account. Zoals we al zeiden, dit samenvoegen van accounts is geen eenvoudig klusje. Mocht je de stappen hiervoor allemaal overwogen hebben en nog steeds jouw accounts samen willen voegen is het tijd voor stap 2; de voorwaarden. Om bovenstaande procedure op te kunnen starten moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:
Allereerst moet je, als je twee accounts wil samenvoegen, voor 28 september 2018 met het ene account op Xbox One of Switch gespeeld hebben en met het andere account op PlayStation 4, anders gaat het feest sowieso niet door. Vervolgens mogen de betrokken accounts op dit moment niet geschorst of geband zijn. Als laatste voorwaarde moet je toegang hebben tot alle aan de accounts verbonden e-mailadressen.

Wil je aan het eind van deze opsomming nog steeds accounts samenvoegen? Dan kun je op deze pagina van Epic Games aan de slag.

Tot slot, let er goed op dat je het primaire en secondaire account goed kiest en instelt, anders kan het zijn dat je ineens jouw extra’s, V-bucks of maanden aan behaalde levels kwijt bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *