Fortnite op zwart, alles verdwenen [video] UPDATE

fortnite-zwart-gat
Is dit gepland of toeval? UPDATE: Zo lang kan het duren.

Sinds gisterenavond (zondagavond 14 oktober) is Fortnite niet meer speelbaar. Nadat alle raketten samen kwamen en een meteoor boven Dusty Depot opslokten verdween alles, zelfs de interface-elementen.

De statuspagina van maker Epic Games biedt ook geen duidelijkheid. Deze toont de melding ‘anomaly detected’. Ook de livestream is van slag. Men toont alleen een meteoor met achtergrondgeluiden.

[gv data=”huDgBRqbMuc”][/gv]

Uiteraard is er paniek onder sommige gebruikers, maar dat lijkt niet nodig. De skills en skins zouden bewaard moeten zijn, want in eerdere weken hintte Epic Games al op ‘The End’ en de release van ‘Chapter Two’. Nu kunnen er natuurlijk meerdere onafhankelijke zaken spelen.

Het feit dat Epic Games voor Fortnite-spelers die de Konami-code ‘up, up, down, down, b/o, a/x, start/enter’ een verrassing heeft ingebouwd doet vermoeden dat het goed gaat komen.

We zijn benieuwd hoelang deze situatie duurt en of de update weer voor meer populariteit kan zorgen. Hopelijk valt de nieuwe versie, in tegenstelling tot de meest recente updates, wel in de smaak.

Inmiddels blijkt het bericht dat Fortnite op ‘zwart’ staat uit te groeien tot wereldnieuws. Epic Games houdt zich tot deze update (11.40) stil, dus er breekt online veel rumoer los en dat wil men waarschijnlijk graag.

Technische volgers doken in de code en daar lijkt het erop dat het beeld wel eens, met een slag om de arm, tot donderdagavond op ‘zwart’ kan blijven. De reacties op de Tweet laten zich raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *