‘Fortnite’ ster Tfue geeft een inkijkje in de wereld achter gamers

tfue-neemt-break-fortnite-title
Hijzelf is er klaar mee en neemt een break.

De twintiger Turner ‘Tfue’ Tenner is in de wereld van Fortnite een van de grootste. Via platform Twitch heeft hij een grote schare volgers die hem op de voet volgen als hij weer speelt. Dat spelen levert hem geen windeieren op. Om een indruk te geven, in de periode van april tot juni is 30 miljoen uur aan beeldmateriaal van hem bekeken. Dat was ruim 6 miljoen meer dan de leider in die wereld, streamer Ninja.

Zijn Youtube kanaal heeft meer dan 11 miljoen abonnees en 900 miljoen views. Zijn Twitch-account, wat hij sinds 2014 heeft kent inmiddels 6 miljoen volgers en 125 miljoen views. Dit alles levert hem een geschat netto vermogen van $ 4 miljoen op.

Toch is hij alles behalve gelukkig. Gisteren maakte hij dan ook in een serie Tweets bekend dat hij zich realiseert dat hij het leven leidt waar velen van dromen maar dat hij ongelukkig is en een break gaat nemen.

ortnite-tfue-neemt-break
Bron: Twitter Tfue

Wie zich in de achtergronden verdiept ziet dat het beeld van één blije community die lekker aan het gamen is niet erg klopt. Zo wordt zijn carrière al langer overschaduwd door incidenten. Zo is hij, net als vlogger PewDiePie herhaaldelijk onder vuur komen te liggen op social media vanwege vermeend racistisch taalgebruik.

Daarnaast waren zijn fans sowieso kritisch omdat hij bij het laatste wereldkampionschap Fortnite slechts 67e werd. Overigens had ook de winnaar in de nasleep wat mindere momenten, maar dat terzijde. Wellicht is het hoofd van Tfue wat bezet door een rechtszaak die hij voert tegen het management van het team dat hem groot maakte.

Dit team, FazeClan, is namelijk aansprakelijk gesteld namens Tfue wegens uitbreiding en het schenden van de wetgeving op het begeleiden van jong talent. Ook ligt hij overhoop met zijn voormalig teammaten Dennis “cloakzy” Lepore en Thomas “72hrs” Mulligan. Met hen speelde Tfue sinds seizoen X de trio-versie van Fortnite Arena. Hij zou met hen trainen voor een kampioenschap. Zij kozen echter, via Tfue zonder enig bericht aan hem, voor een andere deal. Dit kost hem naar eigen zeggen $ 140.000,- aan inkomsten.

Kortom, dit inkijkje in de zakelijke wereld achter professioneel gamen geeft een nogal chaotische en ongezellige aanblik. Uiteraard regent het steunbetuigingen voor Tfeu. We zijn benieuwd hoe dit zich ontwikkelt en of we Tfue weer snel terug zien.

Gebaseerd op dit artikel in Engadget.com
Titelfoto: Twitch Tfue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *