Fortnite: Zo absurd veel gamers spelen maandelijks

Fortnite is een van de best gespeelde games ooit
Fortnite schiet aan bijna alle concurrentie voorbij.

Dat Fortnite een van de meest populaire games ter wereld is, dat moge duidelijk zijn. Augustus was daarentegen zelfs voor die game uitzonderlijk, want dat was Fortnite’s grootste maand ooit. En naast een prestigieuze hoeveelheid spelers leverde dat ook wat handige informatie op voor ontwikkelaar Epic Games.

In de maand augustus speelde wereldwijd bijna 79 miljoen unieke spelers de game. Dat is ter vergelijking bijna heel de bevolking van Duitsland. Om nog meer kracht achter het spelersaantal van een van de meest gespeelde games ooit te zetten, mist er nog een belangrijke groep voor die cijfers. De game is namelijk nog helemaal niet in China uit; een van de grootste game-market ter wereld en tevens een land dat helemaal leip gaat op Battle Royale-games.

Ontwikkelaars laten meestal niet weten hoeveel gamers hun game spelen maar Epic Games maakt dat natuurlijk met trots bekend. Zo’n belachelijk aantal spelers is daarentegen niet alleen het equivalent van een grote penis in de game-industrie. Het geeft Epic Games ook belangrijke informatie.

Veelal gaan games voor de release een beta-cyclus door waarin wordt gekeken naar de performance, inhoudelijke aspecten en de performance van de servers. Nu, Epic Games zal ongetwijfeld een van de grootste serverparken in de game-industrie nodig hebben en de performance van die servers is essentieel voor een prettige game-ervaring.

De cijfers van Fortnite zijn kolossaal; de Battle Royale-game kan zich meten met de grootste jongens in de industrie. Zo behaalde Minecraft – ondanks zijn (bijna 10-jarige) leeftijd nog steeds de meest populaire game op YouTube – eind vorig jaar nog een piek van 74 miljoen unieke spelers per maand. League of Legends, tot dusver nog steeds de meest gespeelde game ter wereld, trok op zijn piek rond de 100 miljoen spelers per maand.

Meer over Epic Games’ goudmijntje lezen? Check hier bijvoorbeeld hoe spelers miljoenen aan prijzengeld kunnen verdienen met Fortnite. In dit artikel beschrijf ik hoe Nintendo de populaire game voortrekt door Switch Online gratis aan te bieden. Ben je even klaar met die ‘Victory Royales’? Dan speel je met deze ‘offline’ versie Fortnite op een compleet nieuwe manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *