Forza doet Fortnite na, probeert problemen te voorkomen

nO_m7oxJFZk
Dancing, dancing, dancing..

Het populaire Fortnite staat niet alleen bekend om de gameplay, maar ook om de dansjes. Vooral omdat ‘bedenkers’ van deze dansjes allerlei rechtszaken aanspannen tegen Epic Games, de maker van Fortnite. De maker vraagt immers geen toestemming en verwerkt de bewegingen in de game.

Dat leek het team van Forza ook een goed idee. Het racespel van Microsoft ging ook dansen. In Forza Horizon 4 kan een avatar dansbewegingen uitvoeren. Net als bij Fortnite, zijn dit kopieën van populaire dansjes van onder meer artiesten.

Microsoft heeft echter besloten om tenminste twee populaire dansjes uit de game te halen. De Carlton en de Floss om precies te zijn. Reden hiervoor is een aanklacht die momenteel loopt tegen Fortnite om dezelfde dansjes. Om ellende te voorkomen neemt Forza deze preventieve maatregel.

Voorkomen is beter dan genezen en in dat opzicht is de keuze van Microsoft logisch te noemen. Kunnen we nu dan stoppen met die maffe dansbewegingen naar games te brengen? Eerst Battle Royale-kopieën, nu de dansbewegingen. Laat Fortnite Fornite blijven en verzin je eigen moves game-industrie! (via Polygon)

[gv data=”nO_m7oxJFZk”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Ik vind om eerlijk te zijn die hele character customization in forza horizon 10x niks.
    Nog vervelender is het als je een super wheel spin hebt en dan 3 kansloze petjes of schoenen wint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *