Foto’s en specs nieuwe DJI drone liggen al op straat

DJI Mavic Air
De drone moet nog onthuld worden, maar voor alle info kun je hier al terecht.

Op dinsdag 23 januari presenteert DJI in New York haar nieuwste drone. Naar verluidt gaat het hier om de DJI Mavic Air. Deze naam duikt ook meerdere malen op in de gelekte info rondom DJI’s nieuwe drone. Met name de nieuwe camera springt in het oog van menig droneliefhebber.

De DJI Mavic Air beschikt hoogstwaarschijnlijk over een 4K camera die in staat is om video’s in 60 frames per seconde vast te leggen. Foto’s maakt de drone met behulp van zijn 32 megapixel-camera. De hoge resolutie lijkt erop te duiden dat er naast een panoramafunctie ook een digitale zoomfunctie aanwezig is.

De nieuwe drone van DJI houdt het vermoedelijk 21 minuten uit op één volle accucyclus. Op het gebied van obstakeldetectie is het apparaat een stuk technischer dan zijn voorganger: de Mavic Air moet zowel in voor- als achterwaartse vliegrichting obstakels kunnen spotten.

Daarnaast moet het ook mogelijk zijn om het vliegtuigje te bedienen met gebaren. Over het bereik valt helaas nog niets te melden. De verkoopprijs van de te verschijnen DJI Mavic Air zal vermoedelijk rond de 699 dollar liggen, wat omgerekend neerkomt op ruim 570 euro.

Met dank aan Jeroen voor de tip!

Eén reactie

  1. 699 dollar vanaf …. Let op, eer je er wat mee kan doen en een fatsoenlijke controller hebt ben je weer 250 dollar verder net als bij die Fly more package van de Spark die met de smartphone alleen nauwelijks echt te gebruiken was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *