Foto’s: Nokia 9 stapt over op gebogen schermranden

Auteur: , 3 Reacties
Nokia 9

Een gewaagde zet van de herboren Finse smartphonegigant?

In het begin van dit jaar waren er geruchten dat Nokia dit jaar twee absolute toppers zou uitbrengen: de Nokia 8 en Nokia 9. Hoewel de namen van deze toestellen allesbehalve moeilijk zijn, was er heel wat onduidelijkheid rondom de smartphones. Uiteindelijk is tot nu toe alleen de Nokia 8 gelanceerd, wat ook een prima apparaat blijkt te zijn.

De Nokia 9 lijkt er echter alsnog aan te komen, zo meldt Nokia Power User op basis van een ‘betrouwbare Chinese bron’. Hoewel nog niets vaststaat, maakt onderstaande conceptafbeelding ons zeker ge├»nteresseerd in wat HMD Global met de Nokia 9 voor ons in petto heeft.

Volgens NPU is er een 5,5 inch QHD-scherm aanwezig dat voorzien is van gebogen schermranden. Op onderstaande foto heeft de smartphone nog het meeste weg van een Galaxy S7 Edge, maar dan zonder homeknop en vingerafdrukscanner op de voorkant.

Nokia 9

In plaats daarvan is de scanner hoogstwaarschijnlijk op de achterkant geplaatst. Daarnaast is de achterzijde naar verluidt gemaakt van glas, waardoor draadloos opladen tot de mogelijkheden behoort. Ook is er een dubbele Carl Zeiss-camera aanwezig, net zoals bij de Nokia 8. Wanneer we de Nokia 9 kunnen verwachten, is nog niet bekend.3 reacties

Tja, uiteindelijk willen ze allemaal een Galaxy toestel namaken ….. Van Apple, naar Nokia tot aan LG toe.
@turbobrick: in principe niets mis mee. Het lijkt erop dat het Infinity Display van Samsung simpelweg goed in de markt ligt. Van alle grote smartphonebedrijven trekt alleen Sony zich (vooralsnog) niets aan van de ‘curved’ en randloze trend.
@jastinissen: Dat is ook waarom Sony niet zo geweldig verkoopt en je ook nauwelijks mensen ziet met een Sony smartphone.

Sony is Apple van de jaren 80/90 …. Nu nog maar een schim van wat het ooit was.
Nu wilt men alleen de PS4 nog hebben en de rest eigenlijk niet meer.

Op audio gebied doen ze niet echt meer mee, TV gebied sloffen ze hopeloos achter de koreanen aan, smartphone idem dito.
Alleen in de foto/video camera wereld en consoles doen ze nog mee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).