Foto’s van iOS/Android naar een PC loodsen is straks een eitje

Foto's van iOS/Android naar een PC loodsen is straks een eitje
No sweat, Microsoft dekt je.

Apple en Microsoft zijn niet de beste vrienden en dat zie je terug in de praktijk. Foto’s of video’s van een iPhone of iPad op een Windows PC krijgen kan soms best omslachtig zijn. Microsoft heeft echter een programma ontwikkeld dat ergernissen moet voorkomen.

Het programma werkt via WiFi. Als zowel het mobiele apparaat als de PC met hetzelfde netwerk zijn verbonden, kunnen bestanden vliegensvlug worden uitgewisseld. De companion app werd gespot door een Italiaanse blog. De verwachting is dat Microsoft binnenkort gaat beginnen met het uitrollen van een testversie. Een uiteindelijke release volgt later.

Het Amerikaanse bedrijf werkt hard aan vernieuwingen op het gebied van software. Zo is Microsoft ook van plan Edge, de internetbrowser van het merk, naar Android en iOS te brengen. Deze stap heeft Microsoft nooit met Internet Explorer ondernomen, terwijl concurrenten als Firefox en Chrome wel een mobiele versie hebben.

2 reacties

  1. Google Drive installeren op je pc. Alle foto’s die je maakt komen in de cloud via “Google foto’s”.

    Google drive maakt een mapje aan zodat alle foto’s beschikbaar zijn, net of de foto’s op je harde schijf staan. Makkelijker kan niet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *