Foutje bedankt: Hackers kunnen Android-toestel helemaal overnemen

Android
‘We’ hebben weer een behoorlijke kwetsbaarheid ontdekt in het besturingssysteem van Google.

Onderzoekers van de Vrije Universiteit in Amsterdam hebben ontdekt hoe je een Android-toestel helemaal over kunt nemen. En als we helemaal zeggen, dan bedoelen we ook helemaal: kwaadwillenden kunnen de controle volledig overnemen. Zo kunnen ze onder andere je wachtwoorden, foto’s, berichten, e-mail en andere gegevens onderscheppen.

De onderzoekers hebben hun methode RAMpage genoemd, omdat ze misbruik maken van een opening in het werkgeheugen. Mocht je benieuwd zijn of ook jij een potentieel doelwit bent, dan kun je een speciale app downloaden. Aan de andere kant hopen de onderzoekers zo beter in te kunnen schatten hoeveel toestellen kwetsbaar zijn.

De onderzoekers zouden al in overleg zijn met Google over een mogelijke oplossing.

2 reacties

  1. Heb de app ‘drammer.apk’ laten lopen maar heeft niks kunnen ontdekken op mijn note 4. Zelfs niet bij een ‘aggressive scan’.

    Zal wel weer meevallen en gevalletje wij van wc-eend.

  2. Om te zien of ik een potentieel doelwit ben van kwaadwillenden die mijn telefoon willen overnemen kan ik een apk bestand buiten de store om downloaden en installeren… Ja ja.
    Je zou kunnen zeggen dat mensen die zomaar apk’s downloaden en draaien per definitie potentieel doelwit zijn van kwaadwillenden en dat deze app gemaakt is om te tellen hoeveel goedgelovige mensen er rond lopen. Weten we zeker dat dit niet een onderzoek is van de faculteit psychologie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *