FOX komt met 3 zenders, wil ook Sanoma overnemen?

Fox
Zoals bekend zal het Amerikaanse mediaconcern FOX International zich vanaf augustus gaan begeven op de Nederlandse markt, niet met één zender, niet met twee zenders, maar met drie zenders!

Abonneezender Eredivisie Live wordt per 1 augustus omgedoopt naar FOX Sports Eredivisie. Vervolgens start op 17 augustus FOX Sports International. Maar dat is dus niet alles, op 19 augustus starten Fox International Channels en Eredivisie Media & Marketing (EMM) een ander nieuw kanaal, simpelweg FOX genaamd. Die zender zal films, series en sportprogramma’s gaan uitzenden en zich richten op mannen en vrouwen vanaf 12 jaar. FOX heeft vorige week reeds een doorgifteovereenkomst gesloten met Ziggo, dat zou goed zijn voor circa 2,3 miljoen huishoudens.

De kans is echter groot dat de abonnementen bij Ziggo, en eventuele andere aanbieders, verhoogd zullen worden dankzij FOX. Veel mensen, zeker in deze tijd, zullen geen zin in hebben in zo´n verhoging. Steeds meer mensen zullen zich daarom richten tot de livestreams op internet. Of valt dat wel mee? FOX heeft diepe zakken en er is dus geen haast, dit in tegenstelling tot het debacle met Sport7. Uiteindelijk zullen we zwichten voor de enorme hoeveelheid content die FOX gaat bieden?

En dan de laatste geruchten; FOX zou vergaande plannen hebben voor een overname van het Finse mediabedrijf Sanoma. Met name vanwege de TV-zenders SBS 6, Net5 en Veronica (straks Fox6, Fox5 en Foxonica). Dat schrijft dagblad Metro vandaag. Sanoma spreekt het gerucht niet tegen, FOX ook niet. Daar speelt dus iets, en het zou overigens niet onlogisch zijn. Sanoma heeft moeite om SBS 6 rendabel en/of interessant te maken, ze willen van het zinkende schip af. FOX zoekt een kanaal om al dat voetbalgeweld op kwijt te kunnen; het voordeel van schaalgrootte.

FOX is overigens reeds eigenaar van National Geographic, 24Kitchen en FoxLife. Ze zijn straks de vierde grote tv-aanbieder van Nederland. Mocht de overname van Sanoma daadwerkelijk doorgaan dan zijn ze de grootste..

Nog geen reacties

  1. Sanoma heeft al een flinke scheur in z’n broek van het SBS avontuur. Als er nu een overname van SBS of heel Sanoma komt dan gaat iemand astronomische verliezen incasseren.

  2. Als er een amerikaanse zender is die bullshit uit zend dan is het wel fox, die lui hebben echt geen verstand van de rest van de wereld. Volgens de nieuwslezer waren Holland en The Netherlands 2 verschillende landen en is iedereen in Nederland 24 uur per dag stoned. Oh en de euthanasie wetgeving in nederland hield in dat we massaal bejaarden om zouden leggen zonder hun toestemming. Nee dat soort kortzichtige mongolen hoef ik niets van te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *