Foxconn maakt weg vrij voor 100.000 extra banen!

Foxconn maakt weg vrij voor 100.000 extra banen
Nu dat de introductie van de iPhone 6 nadert voert Foxconn de productie op.

Dit doen ze door onder andere 100.000 mensen aan te nemen. Dat zegt Reuters vandaag op basis van een artikel in de Taiwaneze Economic Daily News. Volgens diezelfde krant is dit het grootste aantal mensen ooit dat in één keer wordt aangenomen door een Chinees bedrijf. Voor de productie van de iPhone 5s nam Foxconn in maart vorig jaar al 10.000 mensen in één keer aan.

De nieuw aangenomen mensen zouden al vanaf volgende maand aan de slag kunnen. Zij zullen dan ook direct aan de productie beginnen voor de iPhone 6. Foxconn is de merknaam van de Taiwanese fabrikant Hon Hai Precision Industry Co. Dit is de grootste elektronicaproducent in de wereld. Het bedrijf zal dan ook verantwoordelijk zijn voor de productie van 70 procent van alle iPhones.

De overige 30 procent wordt geproduceerd door Pegatron in Taiwan. Zij zullen hun personeelsbestand ook fors uitbreiden om straks aan de vraag te voldoen. De iPhone zal in september worden aangekondigd en verwacht wordt dat deze in twee varianten op de markt komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *