Frankrijk wil strengere regels voor bitcoins

Bitcoin Frankrijk
Als het aan de Franse regering ligt, komen er nog voor het einde van dit jaar strengere regels voor bitcoins.

Van de nieuwe regels die het Franse ministerie van financiën wil opstellen, springen er drie uit. Zo moet er duidelijkheid komen over wie de bitcoins verhandelt (waarmee je deze afpersingstrend meteen voorkomt) en zullen toekomstige gebruikers eerst hun identiteit moeten bevestigen voordat ze een account aanmaken.

Ook zal iedereen die dit digitale betalingsmiddel gebruikt, belasting moeten gaan betalen. Frankrijk is hier relatief laat mee, landen als de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk doen dit een tijdje. Ook in Nederland moet er belasting worden betaald over inkomsten die zijn uitbetaald in bitcoins.

Misdaadpreventie
Vandaag ontving de Franse minister Michel Chapin van financiën bovendien een rapport waarin staat dat bitcoins niet meer anoniem verhandeld mogen worden en dat er een maximum bedrag voor transacties moet komen. Frankrijk scherpt deze regels aan om criminele activiteiten te voorkomen, zoals het financieren van terrorisme en het witwassen van geld, zo meldt de Wall Street Journal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *