Gaat Apple de drugsmarkt op met dit patent?

Apple vaporizer
Het aangevraagde patent lijkt er toch verdacht veel op…

Apple staat al een tijdje stil wanneer het aankomt op vernieuwende producten op de markt te brengen. Desondanks zijn er genoeg patentaanvragen die het gedaan heeft om deze sleur te doorbreken. Maar een patent dat verdacht veel weg heeft van een vaporizer hadden wij niet zien aankomen.

Een vaporizer (of verdamper) wordt namelijk gebruikt om de werkzame bestanddelen uit plantmateriaal vrij te maken. Vaak is dit cannabis, tabak of andere kruiden (phyto-inhalatie). Het patent heeft op het eerste gezicht verdacht veel weg van een werkende verdamper, maar de kans lijkt ‘niet high’ dat het product ook echt voor recreatieve doeleinden gebruikt kan worden.

Het patent is gekoppeld aan Tetsuya Ishikawa, een senior manager bij Apple die zich richt op nanotechnologie. Het patent is in combinatie met enkele andere foto’s terug te vinden op zijn LinkedIn, en dat is nu niet bepaald de plaats om een vaporizer voor Apple te promoten.

Apple vaporizer

Al met al is het hoogstwaarschijnlijk te mooi om waar te zijn voor sommige vrije vogels onder ons. Misschien dat Apple beter eens aan de slag kan gaan met haar buigbare iPhone-patent of speciale techniek voor een volledig glazen iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *