Gaat Apple de iPhone slimmer maken?

Gaat Apple de iPhone slimmer maken?
Een nieuw patent van het merk lijkt daar een aanwijzing op te geven.

Apple heeft een nieuw opvallend patent ingediend. In het patent staat omschreven hoe iPhones in staat zijn om valse telefoontjes te detecteren. Bijvoorbeeld van bedrijven of instanties die je op nasty wijze geld proberen af te troggelen, of van die vage scammers uit India die zich voordoen als Microsoft-medewerkers.

Door de inkomende oproepen technisch te analyseren zou de iPhone kunnen weten of het om een echt of vals telefoontje gaat. Bijvoorbeeld door onderscheid te maken of de oproep via een telefoonmast of via een internetbedrijf binnenkomt. iPhone-gebruikers krijgen vervolgens een melding op het scherm te zien als het om een telefoontje gaat die volgens Apple niet oké is.

Het techbedrijf uit Cupertino is zeker niet de eerste met een dergelijke techniek. Google heeft al een vergelijkbaar systeem ontwikkeld en Google Assistant op de Pixel 3 kan fraudetelefoontjes detecteren en blokkeren. In Apple’s geval gaat het om een geregistreerd patent. Het is dus niet duidelijk of het techbedrijf überhaupt iets gaat doen met deze technologie. Een patent is immers geen garantie op een productiestadium. (via Appleinsider)

5 reacties

   • @720s: correct .. Bixby is ruk maar is NIET de assistant van Android.
    Bixby is puur een ego project van Samsung waar niemand om vroeg.

    IOS heeft de oudste assistent en die doet het erg slecht vergeleken met de jongere versie van Google en zelfs met die van Amazon (Alexa).

    Overigens kan je heel simpel de Bixby knop nuttig maken voor andere zaken en het lanceren van 1001 dingen.
    Maar idd, in weze had die knop weg kunnen. Blijven.

    • @turbobrick: Dat Google systeem is op zich redelijk. Maar ik heb geen klachten over Siri hoor. Werkt perfect, als ik het gebruik.

     Maar dat doe ik nooit, want ik vind het fijner om alles gewoon zelf te bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *