Gaat Apple z’n LCD schermen toch weer bij Samsung kopen?

Please God, tell me it ain't true
Ook bij Apple kennen ze natuurlijk het gezegde: If you can’t beat them, join them! Of in deze context meer van toepassing: …rejoin them!

Er was een tijd dat Apple en Samsung een prima huwelijk hadden. Samsung was voor Apple de grootste leverancier van onderdelen, terwijl Apple één van de grootste klanten van Samsung was.

Echter samen in hetzelfde vijvertje vissen als het gaat om smartphones en tablets, ging niet lang goed. Over en weer bestookten (en nog steeds) de twee elkaar met rechtszaken over geschonden patenten, waardoor Apple nu al zo’n jaar er serieus werk van maakt om de afhankelijkheid van Samsung steeds verder af te bouwen. Er worden minder chips bij de Koreanen ingeslagen en ook de displays worden zoveel mogelijk bij andere fabrikanten ingekocht.

Het gerucht gaat nu echter dat Apple mogelijk toch weer displays bij Samsung zal inkopen. Reden zou zijn dat geen andere partij de dunne displays kan leveren die voldoen aan de kwaliteitseisen van Apple. Een tweede reden zou kunnen zijn dat geen andere partij voldoende productiecapaciteit heeft om aan de grote vraag van Apple te kunnen voldoen.

Het is vooralsnog een gerucht, dus eerst zien dan geloven, want een stukje gezichtsverlies is het natuurlijk wel voor het trotse Apple. Tegelijkertijd is het wel zo dat wanneer Apple de beste producten wil leveren en Samsung nu eenmaal de betere onderdelen verkoopt, men redelijkerwijs niet om Samsung heen kan.

4 reacties

  1. als samsung de materialen heeft die apple zo goed vindt maar ze onder de naam Samsung voor goedkoper verkoopt, waarom zou iemand dan nog een apple kopen?

    Wat een mooi scherm zit er in de iphone, en dit voor 899
    Ooh in deze Samsung Smartphone van 699 zit hetzelfde scherm

    maar toch kiezen er zovele voor het appletje

    • @Jantje_555: Je gaat iets te kort door de bocht. Het is heel gebruikelijk dat fabrikanten van onderdelen aan verschillende partijen leveren. Dat zie je bij auto’s, bij elektronica, bij witgoed, etc. etc. Dat betekent niet automatisch dat merken die hun halffabricaten bij dezelfde partij inkopen uiteindelijk gelijkwaardige eindproducten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *