Gaat BlackBerry Android-toestellen maken?

BlackBerry curved slider
BlackBerry zou werken aan een toestel dat op Android draait. Want die BlackBerry OS loopt natuurlijk wel een beetje op zijn tandvlees.

BlackBerry, een fabrikant met een rijke historie op het gebied van smartphones, verliest de laatste jaren steeds meer terrein aan concurrenten als Apple en Samsung. Nu dit tij zelfs met een reeks nieuwe modellen nauwelijks nog te keren lijkt, zijn er voor het bedrijf een beperkt aantal opties: software maken voor andere smartphonefabrikanten, danwel software van anderen laten draaien op hun toestellen. Aangezien het marktaandeel van de BlackBerry OS nog maar 0,4% bedraagt, is de laatste optie wellicht aantrekkelijker.

Volgens persbureau Reuters lijkt BlackBerry nu inderdaad een eerste stap in deze richting te zetten met een nieuw toestel, dat op Android zou gaan draaien. Het zou gaan om een ‘slider-phone’ die een touchscreen combineert met een uitschuifbaar toetsenbord. BlackBerry weigert op de berichtgeving in te gaan, maar zegt wel volledig achter het BlackBerry 10 OS te staan. Dat systeem zou ongeëvenaarde veiligheid en productiviteit bieden.

Nog geen reacties

  1. Wauw dit is nog iets wat ontbreekt. Een high-end Android toestel (met de specs van de Note 4) i.c.m. een fysiek uitschuifbaar toetsenbord. Dan nog een mooi afgerond design en ultra dun. Dan koop ik er zeker eentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *