Gaat de Bitcoin nog één keer naar de bodem?

bitcoin-een-koersdaling
Kunstmatige rally lijkt geen blijvend effect te hebben.

Toen de Bitcoin eerder deze week plotseling sterk daalde na de eerdere koersstijging hielden veel investeerders hun hart vast. Was het weer afgelopen met de opleving en kwam de cryptowinter weer terug? Gelukkig bleek dat rampscenario weer snel de kast in te kunnen, de Bitcoin-koersen herstelden. Nu si de vraag of de Bitcoin zich klaar maakt voor een volgend koers-record of dat het toch niet het geval is. Hoewel we het eerste hopen lijkt het laatste te gebeuren.

Allereerst zien we dat de markt weer vlak reageert. De oorzaak zit hem vooral daarin dat de rally op een kunstmatige manier is gestart, namelijk door een klein aantal hele grote transacties van een paar grote partijen. Dit betekent dat ‘de markt’ geen aanleiding zag voor een generieke koersexplosie. De markt heeft dan ook, na de opleving door de plotselinge stijging van de vraag, geen reden om verder te investeren. We zien dan ook dat de live-koers nu zijwaarts beweegt rond de $ 5.000,-.

Wanneer je het patroon van de koersen volgt en dit vergelijkt met historische patronen zien we een opmerkelijke vergelijking met de situatie in 2015. Ook toen kwamen er drie korte herstelfases die gevolgd werden door nieuwe koersdieptepunten voordat de grote sprong naar een nieuw koersrecord gemaakt kon worden. Dit komt overeen met eerdere analyses waarin men voorziet dat de koersen pas vanaf eind mei blijvend gaan stijgen en hun nieuwe koersrecord gaan bepalen na de Bitcoin mining halving in april 2020.

Ook blijkt dat de grote transacties die voor de stijging van eerder deze week zorgden de markt hebben afgerond. Onderzoekers zien namelijk dat veel kleinere investeerders in de grootboeken kooporders hadden vastgelegd voor wanneer de koers tussen $ 3.100,- en $ 1.800,- zou komen. Als dit de marktwaardering van het moment blijkbaar is, lijkt er geen draagvlak aanwezig om structureel meer te betalen. Hoewel we natuurlijk hopen dat de analisten het mis hebben lijkt een koersdaling op korte termijn waarschijnlijker dan een koersstijging.

5 reacties

 1. Zeg, is het aantal bitcoin/cryptocurrency berichten op deze site niet een beetje uit de hand aan het lopen. 90% is nog eens speculatieve onzin die werkelijk niets toevoegt.

 2. “Gaat de Bitcoin nog één keer naar de bodem?”

  De vraag is niet ‘of’. De vraag is wanneer.
  Bitcoin is een piramide spel zonder enige onderliggende waarde.
  Er is een klein aantal partijen dat er een hoop ‘bezitten’ en het enige wat die willen is van die troep af: voor zoveel mogelijk. Dat kan niet allemaal op hetzelfde moment: want dan stort het kaartenhuis is.

  Er zijn ook nog steeds mensen die niet het verschil tussen een valuta, een aandeel, een ongedekte CFD, een commodity en een bitcoin-achtige weten. Dit soort mensen blijven gokken op dit soort dingen. Het kan een tijd goed gaan en er zijn zat verhalen van mensen die wat verdiend hebben.
  Maar er zijn nog veel mensen die eind 2017 een grote waffel hadden, die uiteindelijk hebben verloren. Voor sommige mensen is dit een les, maar ook een hoop mensen hadden beschermd moeten worden.

  En het mooiste is dat jullie hier nu ook technische analyse promoten: vergelijkbaar met Homeopatische geneesmiddelen. Het is en blijft bullshit.

  Elke jonge autoliefhebber kan met 2 klikjes op deze website: je zou deze mensen geen mooie artikelen voor moeten schotelen over Crypto’s.
  Blijf er van weg mensen!

 3. de euro en de dollar zijn pas echt een piramidespel en worden gedekt door lucht en loze beloftes van onbetrouwbaar, leugenachtig tuig uit de EU en de VS.
  Bitcoin mag dan ff ’n beetje dalen (ten opzichte van ’n muntje dat malen waardelozer is) maar dat noemen we gewoon een inkoop momentje.
  Als bij de Albert Heijn alles in de aanbieding is dan ga je toch ook niet zitten mopperen dat de koers laag is? De meeste mensen gaan dan juist hamsteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *