Gaat Dixons nou wel of niet dicht?

Doewie
In oktober werden de winkels van Dixons gered en nu verdwijnen ze toch. Maar ze gaan niet allemaal dicht.

Het is raadselachtig allemaal. De failliete BAS Group werd gered door Relevant Holding. Daardoor bleven 32 winkels van Dixons nog open, maar voor bijna 60 winkels was het in oktober al einde verhaal.

Nu is het ook voor de laatste fysieke winkels van Dixons afgelopen. Het merk blijft op internet nog wel bestaan als webshop en ook worden er een aantal winkels omgebouwd tot Phone House, MyCom of iCentre. Voor de werknemers is dat wel goed nieuws, want die kunnen waarschijnlijk ook de overstap maken naar de nieuwe naamgever.

Zakenblad Quote zette een aantal weken terug al vraagtekens bij de redding van BAS Group door Relevant Holdings. Volgens de bijtertjes was Trustbaas en Bugattikoper Michel Perridon namelijk afgehaakt als financier. En ja, zonder financier is het natuurlijk lastig om in de retail te blijven staan tegenwoordig.

2 reacties

  1. Gaat Dixons nu wel of niet dicht?

    Does anybody care? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ken Dixons al jaren als een toko waar veel te oude meuk voor veel te hoge prijzen wordt aangeboden. Leuk als je toevallig nog een Sony memorystick kaartje zocht voor in de oude Cybershot camera van je tante maar voor de rest vrij nutteloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *