Gaat het feestje van de Bitcoin over of na de pauze verder?

bitcoin-nieuwe-kritische-grens
Koers duikt op en neer, dus het wordt spannend!

Begin vorige week leek het de goede kant op te gaan met de koers van de Bitcoin (BTC). De koers steeg in 1 nacht meer dan 10% en ook daarna sneuvelden de records van hoogste prijzen van dit jaar. In totaal stegen de prijzen zo’n 26 %. Na een paar rustige dagen kwam daar gisterenochtend een einde aan. De koersen daalden fors en analisten vroegen zich af of er een nieuwe correctie onderweg was. Dat leek er vanmorgen lang op. Rond de lunch hadden de koersen 10% ingeleverd van het hoogste punt na de rally.

Klaarblijkelijk heeft de vrijdagmiddaglunch de handelaren goed gesmaakt, want ineens schieten de koersen weer omhoog. De Bitcoin maakte 4,6% verlies goed en draait nu (om 13.40 uur) weer rond $ 5.100,- en de andere cryptomunten stijgen ook. Wat belangrijker is, ook de hoeveelheid geïnvesteerd kapitaal, de zogenoemde marktkapitalisatie stijgt weer. De grote vraag is wat er nu verder gaat gebeuren.

Het lijkt erop dat de $ 5.000,- op dit moment een kritische grens is. In de afgelopen 10 dagen is de Bitcoin daar al een aantal malen boven en onder geweest, zoals je in onderstaande grafiek kunt zien.
bitcoin-kritische-weerstand-5000
Bron: cryptoclan.nl

Net zoals eerder dit jaar met de $ 4.000,- grens gebeurde lijkt de Bitcoin geen afstand van deze kritische weerstand te kunnen nemen. Dit kan ertoe leiden dat de professionele handelaren weer een afwachtende houding aannemen of zelfs hun posities zullen verkopen om later in te stappen. We moeten immers niet vergeten dat deze Bitcoin-rally van $ 4.000,- naar boven de $ 5.000,- is gestart door een (paar) individuele actie(s) en dus eigenlijk onnatuurlijk is ontstaan. Als er geen inhoudelijke argumenten zullen ontstaan zijn investeerders niet gevoelig om op basis van zo’n zet in de rug blijvend te investeren. Men zal dan weer moeten handelen bij dalende koersen.

Wat de situatie verder bemoeilijkt is dat nog steeds niet duidelijk is wie er verantwoordelijk is of zijn voor de laatste kapitaalinjectie. Daarmee blijft het gissen naar de doelen van deze partij(en) en kunnen zij zo ineens besluiten hun investeringen terug te nemen. In dat geval zal er zeker verdere schade aan de Bitcoin-koers ontstaan. Het wordt dus cruciaal om dit weekend de $ 5.000,- grens in de gaten te houden. Als de markt erboven blijft gaat de stijging van de Bitcoin wellicht na de pauze verder. Als het niet lukt deze grens krachtig te doorbreken kunnen de slingers in de kast en is het feestje waarschijnlijk voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *