Galaxy S4 gebruikers ontevreden over geheugen [updated]

Galaxy S4 gebruikers ontevreden over geheugen
Als koper van de Samsung Galaxy S4 kan je kiezen voor een geheugen van 16GB of 32GB. Bij de 16GB-versie blijk je deze capaciteit niet altijd te kunnen gebruiken.

Veel gebruikers van de smartphone geven aan dat er soms maar 50% van het geheugen gebruikt kan worden voor vrije ruimte. De overige helft wordt ingenomen door besturingssysteem Android en bloatware van Samsung. Functies die dit veroorzaken zijn bijvoorbeeld eye tracking, de universele afstandsbediening, spraakopdrachten, S Health en S Travel. Hartstikke leuk die applicaties, maar als gebruiker wens je ook wat over te houden voor jezelf.

Het is gebruikelijk dat een telefoon een deel van het geheugen gebruikt voor systeemdata. Zo gebruikt de gemiddelde iPhone zo’n 4GB van de geadverteerde opslagcapaciteit. De 8GB die de Galaxy S4 soms verbruikt is echter een nieuw record. (via: T3)

UPDATE: Samsung heeft een reactie aan Cnet gegeven. “For the Galaxy S4 16GB model, approximately 6.85GB occupies [the] system part of internal memory, which is 1GB bigger than that of the Galaxy S3, in order to provide [a] high resolution display and more powerful features to our consumers.”

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *