‘Galaxy S8 gezichtsherkenning niet gebruiken als beveiliging’

In beeld: de Galaxy S8 in alle kleuren
Opletten geblazen bij het kiezen van deze vergrendelingsmethode.

De nieuwe Galaxy S8 heeft veel stof doen opwaaien op de smartphonemarkt. Het indrukwekkende design met een nieuwe beeldverhouding en high-end specs zorgt voor een waardig Samsung vlaggenschip. Niet alle nieuwe fratsen van het apparaat lijken echter in orde te zijn.

In een recent opgedoken video valt te zien hoe de Galaxy S8 te ontgrendelen is via gezichtsherkenning op basis van een foto. Dit was eveneens de zwakte van deze technologie enkele jaren geleden, toen Android zelf de feature probeerde en uiteindelijk weer in de kast legde.

Volgens de Korea Herald blijkt uit een verslag dat Samsung de gezichtsherkenning slechts ziet als een ‘feature voor de gein’ en dus niet gebruikt moet worden om je smartphone te beveiligen. Volgens de anonieme bron kan het toestel op dit moment ontgrendeld worden door een slapend persoon of zelfs een foto, zoals op de video te zien is.

Hoewel niet met zekerheid te zeggen is dat Samsung dit gedachtegoed volledig ondersteunt, meldde het bedrijf eerder wel dat de gezichtsherkenning niet zo veilig is als de vingerafdruk- en irisscanner. Gelukkig zijn de laatste twee features ook aanwezig op het apparaat en werken ze naar verluidt prima.

UPDATE: Samsung Nederland laat ons weten dat de Galaxy S8 voorziet in verschillende vormen van biometrische beveiliging met het hoogste veiligheidsniveau, waaronder de irisscanner en vingerafdrukscanner. Daarnaast biedt de Galaxy S8 gebruikers meerdere opties om hun telefoon te ontgrendelen, via biometrische beveiliging of via gemakkelijkere opties, zoals swipe en gezichtsherkenning. Het is belangrijk te benadrukken dat gezichtsherkenning, hoewel gemakkelijk, alleen gebruikt kan worden om de Galaxy S8 te ontgrendelen en niet gebruikt kan worden om toegang te krijgen tot Samsung Pay of de Beveiligde Map.

[gv data=”uS1NmvJvHNk”][/gv]

Meer? Zie ook onze vergelijking van de iPhone 7 met de Galaxy S8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *