Game Over: Nintendo verbiedt Mario 64 browsergame

Super-Mario-64-HD-Offline
We hopen dat je afgelopen dagen genoten hebt van de gratis HD-remake van Super Mario 64, want Nintendo komt er een stokje voor steken.

Roystan Ross verraste het internet afgelopen week met een beeldschone remake van Nintendo 64 klassieker Super Mario 64. Dit deed hij om de mogelijkheden van de Unity-engine te demonstreren.

Aanklacht
Door een Xbox-controller in je PC te pluggen kon je het eerste level van deze game zo spelen vanuit je browser. Vermakelijk voor een loos uurtje, totdat de website offline werd gehaald na een aanklacht van Nintendo, zo schrijft Torrentfreak.

Hoewel Ross nooit van plan was om het volledige spel na te maken, vond Nintendo toch dat er inbreuk werd gemaakt op het auteursrecht van Super Mario 64. Einde oefening voor Super Mario 64 HD dus.

2 reacties

  1. Paar jaar geleden ging uploade ik voor de grap een YouTube filmpje met daarin een muziekje dat ik zelf ”gecomponeerd” had in Fruity Loops Studio, werd dat ook eraf gehaald omdat ik in de beschrijving had gezegd dat het geïnspireerd was op Mario spelletjes. Ik had werkelijk waar in verveling wat random op knopjes gebashed en dat op YouTube gegooid.. Flauwwwww

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *