Gaming industrie ontdekt Samsung Galaxy Note 10 S-pen [video]

samsung-galaxy-note-10-candy-crush-friends-saga
Deze game is de eerste die de S-pen gebruikt voor extra opties.

Bij de introductie van de Samsung Galaxy Note 10 kondigde de telecom-gigant al aan dat de mogelijkheden met de S-pen fors uitgebreid waren. Zo zou je de pen ook kunnen gebruiken zonder de smartphone aan te raken. Het nut was wat onduidelijk, maar nu Samsung de specificaties ter beschikking heeft gesteld voor ontwikkelaars blijkt de game-industrie wel mogelijkheden te zien.

De ontwikkelaars van het immens populaire spel ‘Candy Crush Friends Saga’ zijn inmiddels zover dat zij als eerste een uitbreiding aankondigen die speciaal aangepast is voor de Samsung Galaxy Note 10 en zijn S-Pen. Het karakter Hungry Yeti is speciaal voor de gelegenheid bewerkt en maakt voor spelers vanaf level 25 in zijn nieuwe gedaante de opwachting vanaf 30 augustus.

Wanneer je de camera van de smartphone op een plat oppervlak richt komt de Hungry Yeti door middel van Argumented Reality (AR) tot leven. Hoewel het spel naar alle smartphones van Samsung komt is biedt de S-pen van de Samsung Galaxy Note 10 extra mogelijkheden. Zo kan je de pen schudden om de Yeti te creëren en kun je door de pen te bewegen ook de Hungy Yeti bewegen. Daarnaast zijn er extra challenges te doen waarmee je prijzen kunt winnen die je in het spel kunt gebruiken.

Lisa en Jisoo, leden van de populaire K-pop band BLACKPINK, werden door King, de makers van Candy Crush Friends Saga, uitgenodigd om de nieuwe functies alvast uit te proberen. Hoe dat verliep zie je in deze filmpjes.

[gv data=”AuI_–bpPcY”][/gv]

Uiteraard konden de dames van de band de dans-challenge niet weerstaan:

[gv data=”AuI_–bpPcY”][/gv]

Uiteraard zijn we benieuwd welke games dit voorbeeld volgen en de S-Pen als joystick inzetten.

Bron: Sammobile.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *