Garmin HUD: voor €100 navigatie op je voorruit

Garmin HUD
Head-Up Displays (HUD) worden vooral in de duurdere autosegmenten standaard ingezet als navigatiemiddel, maar zo’n systeem achteraf inbouwen is doorgaans een prijzige bedoening. Garmin trekt het prinicpe van geprojecteerde teksten en aanwijzingen op de voorruit naar een lagere prijsklasse en komt met de Garmin HUD.

Eerst folie plakken

De vandaag aangekondigde Garmin HUD heeft een Amerikaanse prijs van $129,99 – omgerekend zo’n €100 – en voor dat geld krijg je een apparaatje dat op het dashboard geplaatst moet worden, en een stukje transparante folie voor op de voorruit. De hardware van Garmin is geen opzichzelfstaand navigatiesysteem, maar eigenlijk een verlengstuk van je smartphone. Je dient hem namelijk middels Bluetooth te verbinden met de Garmin StreetPilot-app (iOS) of één van de vele Navigon-apps (iOS, Android, Windows Phone).

De interface toont vervolgens de gereden snelheid, de maximum snelheid, welke kant je op moet en hoever het tot de volgende bocht is, evenals informatie over de locaties van flitsers. Ook is er een Lane Assist en wordt er een ETA getoond. En mocht je op je verbonden smartphone gebeld worden, dan blijft de Head-Up Display zijn informatie tonen op de voorruit.

Ogen op de weg

Is dit een doorbraak voor Head-Up Displays in auto’s, waardoor je niet meer naar een smartphone op je dashboard hoeft te kijken, en lelijke zuignapinstallaties –die dingen waar TomTom wellicht mee stopt– overbodig worden? Dat hangt wellicht af van in hoeverre het stukje transparante folie als hinderlijk wordt ervaren. Zeker gezien de prijs is dit best een interessante manier van navigeren.

[lg_folder folder=”Garmin/HUD/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *