Gebruik je Pebble om met je Benz te praten

Mercedes-Benz Pebble
We komen weer een beetje dichter bij Knight Rider, en da’s best wel cool.

Mercedes-Benz, maker van alles duur en luxe, heeft aangekondigd dat ze gaan samenwerken met Pebble. Ze willen hiermee het mogelijk maken om met hun smartwatch vitale informatie op te vragen over je Benz. Via deze mobiele applicaties is het mogelijk om dingen zoals de locatie, brandstofniveau en zelfs of alle deuren wel op slot zitten te bekijken van een afstandje.

Maar ook in de auto zal het polsuur een rol gaan spelen. Tijdens het rijden kan deze je middels vibraties waarschuwen voor opkomende files en ander gevaar. Pebble wil het mogelijk maken om met een druk op een van de knoppen van het horloge Siri te activeren op een iPhone. Met andere woorden, je drukt op een knopje en vervolgens kan je een conversatie houden met een stem uit je dashboard. Waar hebben we dat eerder gehoord?

Dit hele project komt uit de koker van de Silicon Valley-afdeling van de Duitse autofabrikant. Al 20 jaar geleden zag Mercedes-Benz in dat op een dag computers en auto’s onlosmakelijk verbonden zouden zijn, en dus openden ze een R&D-centrum te midden van alle grote computerfabrikanten.

Het heeft eventjes geduurd, maar is het moment nu eindelijk daar dat we dankzij hen onze jongensdromen kunnen uitleven en praten met onze auto? Ik hoop het wel.

Borsthaar optioneel

Gebruik je Pebble om met je Benz te praten

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *